سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دوردور

آلو شابلون

آلو شابلون : نام علمی آن PRUNSSALICINA , PRUNUS DOMESTICA است. این گیاه بومی اروپا و آسیا محسوب می‌شود و اولین بار در قرن 19، گونه‌‌های متفاوت آن توسط مهاجرین از آسیا و اروپا به آمریکای شمالی برده شد.

براساس شواهد موجود، در زمان باستان مردم آسیای میانه آلو شابلون را خشک کرده و مصرف می‌کردند.

این میوه در طب چینی نیز کاربرد گسترده‌ای دارد، چینی‌ها از این میوه به عنوان “اکسیر صبحانه” یاد کرده اند، زیرا مصرف آن بعد از خواب می‌تواند سموم بدن را دفع کند و شادابی را به ما و پوست ما هدیه کند.

در طب نوین هم آلو شابلون دارویی برای مقابله با بی حالی و عدم تمرکز است. زیرا هم منبع غنی آهن است و هم دارای ویتامین C است که جذب آهن را در بدن تسریع می‌کند.

آلو شابلون

برای تهیه آلو شابلون کلیک نمایید

آلو شابلون خشک

بحث میوه های خشک در اکثر موارد با خاطرات دوران کودکی ما عجین شده است. مخصوصا میوه های خشکی که مزه دای ترش داشتند.

یکی از این میوه ها آلو شابلون خشک بود که طعمی ترش داشت و اندازه‌ای به نسبت بزرگ مثلا به اندازه یک سیب گلاب نسبتا بزرگ و رنگ آن در طیف بنفش تیره تا سیاه متغیر بود.

خوراکی خوشمزه میوه خشک را اغلب افراد و به خصوص کودکان دوست دارند.

آلو شابلون خشک خواصی دارد که تازه‌ی آلو این خواص را ندارد، مثلا این آلو نقش زیادی در کاهش وزن دارد، فشار خون بالا را درمان کرده و مواد مغذی برای مغز را در اختیارمان قرار می‌دهد. همان‌طور که می‎دانیم، طی تحقیقات مختلف تاثیر فوق‌العاده‎ی میوه خشک بر کاهش وزن ثابت شده است.

نگهداری از آلو شابلون

آلو شابلون یکی از میوه های آب دار است که به دلیل وجود آب زیاد در آن نگهداری سختی دارد. زیرا هرچه رطوبت و آب یک میوه بیشتر باشد، زودتر خراب می‌شود.

به همین دلیل این میوه ها را بهتر است در مقدار کم خریداری و بعد از مصرف و تمام شدن آن دوباره خریداری کنید یا اینکه حتما هرکدام را در کاغذ یا روزنامه پیچیده و سعی شود روی هم قرار نگیرند.

علاوه بر این‌ها بهتر است آلو شابلون کنار میوه هایی مانند سیب و به و گلابی که باعث رسیده شدن باقی میوه‌ها می‌شوند؛ قرار نگیرد زیرا باعث خرابی این میوه می‌شود.

این میوه بومی اروپا و آسیاست و در مناطق مرطوب بهتر رشد می‌کند و شرایط بهتری برای پرورش آن وجود دارد. البته در مناطق دیگر نیز می‌توان این میوه را کاشت ولی در این مناطق طعم بهتری دارد و از کیفیت بالاتری نیز برخوردار است.

مانند انار که در بسیاری از شهرها کاشته می‌شود اما در شهر ساوه از مرغوبیت بیشتری برخوردار است. زیرا رطوبت و دمایی که شهر ساوه دارد باعث می‌شود این درخت بار بهتر و با کیفیت تری بدهد.

آلو شابلون خشک در طب سنتی

آلو شابلون در طب اسلامی و ایرانی دارای طبعی سرد بوده و مصرف آن به صورت تازه صفرا بر و سودابر است، تن را بر طرف می‌کند، از خشکی مزاج و یبوست جلوگیری می‌کند.


آلو شابلون خشک شده یکی از مواردی است که بعد از خشک شدن نه تنها تغییر در خواص آن ایجاد نمی شود، بلکه خواص دیگری نیز به آن افزوده می‌شود و هرچه بیشتر بماند خواص آن بیشتر می‌شود. ما می‎توانیم الگوی غذای سالم با مصرف میوه خشک داشته باشیم.

خواص آلو شابلون خشک

1? آلو شابلون منبع آنتی اکسیدان

آلو شابلون خشک یکی از منابع خوب آنتی اکسیدان‌ها است. این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن می‌باشد که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکال‌های آزاد اکسیژن را خنثی می‌کند.

رادیکال‌‌های آزاد اکسیژن اثرات مخربی را در بدن اعمال می‌کنند، زیرا این رادیکال های آزاد با اکسیداسیون چربی‌ها در بدن سبب می‌شوند که چربی همواره در رگ‌ها رسوب کرده و گرفتگی عروق پیش آید.

این فرآیندها جزء عوامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی _ عروقی است. یکی دیگر از مضرات رادیکال‌های آزاد اکسیژن تخریب DNA است. چنانچه DNA آسیب ببیند احتمال تولید سلول‌های سرطانی در بدن به شدت افزایش می‌یابد.

 

جهت خواندن ادامه مطلب کلیک نمایید.